SmartQuant Discussion

Automated Quantitative Strategy Development, SmartQuant Product Discussion and Technical Support Forums
It is currently Wed Jan 29, 2020 7:05 pm

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 2:33 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:01 pm
Posts: 9
Hi

I started MyStrategy and
want look chart when event happens on the Instrument.

How activate chart from stategy?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 3:06 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 05, 2003 3:43 pm
Posts: 6816
Open a bar chart from the GUI ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 3:10 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 05, 2003 3:43 pm
Posts: 6816
Also, don't forget to enable "Update GUI during simulation" tool button in the OpenQuant main menu if you wajnt to see "live" updates.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 8:06 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:01 pm
Posts: 9
Not from the GUI

How open chart of Project.InstrumentList.Instrument from c# code MyStrategy ?

And second question:
How draw on the chart, example line?


Top
 Profile  
 
 Post subject: dll withTClasses
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 6:58 am 
Offline

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:01 pm
Posts: 9
And third question:
Where get dll with TCanvas, TPad, TDataManager and etc. classes?
(Anton, Y wrote help for the dll, but not point out the link to it)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 9:57 am 
Offline

Joined: Tue Aug 05, 2003 3:43 pm
Posts: 6816
There is no way to manipulate with BarChart from a strategy (apart from setting up initial pads / indicators / colors).

Are you talking about OpenQuant at all? We do no have TXXX classes like TChart in OpenQuant ...

Regards,
Anton


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 10:15 am 
Offline

Joined: Tue Aug 05, 2003 3:43 pm
Posts: 6816
PS. Though you can create and call you own Chart from a strategy. See View->ScriptExplorer->Scripts->Samples->DrawSeries

Regards,
Anton


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 11:16 am 
Offline

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:01 pm
Posts: 9
Anton.

In example show how open Canvas.
But I ask about Chart.

I know and can open chart from list of instrument in project,
but I made it hands.

How open Project.InstrumentList.Instrument.Chart
NOT HAND
but from c# code the project when event came ?

For example, I want write in the project:
Code:
    public override void OnBarOpen(Bar bar)
   {
      Project.InstrumentList(Instrument).Chart.Open // the comand is my fantasy
   }


Pls prompt real c# comand which open chart from list instrument in project


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 11:35 am 
Offline

Joined: Tue Aug 05, 2003 3:43 pm
Posts: 6816
This is not possible.

Regards,
Anton


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 11:51 am 
Offline

Joined: Sun Sep 13, 2009 12:01 pm
Posts: 9
Anton, thanks.

ok, We can't open chart from project code.

But, can we programming draw on Chart (exception Indicators) ?

Example, can we programming draw on Chart line form Price1, Time1 to Price2, Time2?

Pls promt code example for draw line on Chart.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 23, 2009 12:16 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 05, 2003 3:43 pm
Posts: 6816
No. OpenQuant is a strategy automation software, not a charting package.

Regards,
Anton


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 05, 2010 10:26 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 23, 2010 10:25 pm
Posts: 5
Location: Poland
My strategy use many timeframes.

It is possible to show 2 diferent candle charts in one time (eg on the top M5, on middle M15)?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 09, 2010 10:42 am 
Offline

Joined: Wed Oct 08, 2003 1:06 pm
Posts: 833
Hi,

Unfortunately it possible to show only one BarSeries on the BarChart.

Regards,
Sergey.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Sep 03, 2010 3:24 am 
Offline

Joined: Sun Jun 01, 2008 1:18 pm
Posts: 32
Location: Paris France
If a UserIndicator can be drawn, why not connect calculated values (according to the needs of the user's strategy) and plot them to the bar chart plan as bars develop....? It seemed the example Nickoli is asking for might be interesting...even if it verges on "charting".

_________________
Thx!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 03, 2010 11:38 am 
Offline

Joined: Wed Oct 08, 2003 1:06 pm
Posts: 833
Hi,

It is possible to draw Indicators and TimeSeries on the BarChart. If you need to calculate some values and plot them - I guess the TimeSeries class is what you are looking for.


Regards,
Sergey.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group