SmartQuant Discussion
http://www.smartquant.com/forums/

Accessing Data via Visual Studio
http://www.smartquant.com/forums/viewtopic.php?f=44&t=9492
Page 1 of 1

Author:  Locust [ Thu Jul 21, 2011 10:45 am ]
Post subject:  Accessing Data via Visual Studio

Hello,

I am trying to access data in OQ out of Visual Studio. I thought something like this should be working:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using OpenQuant.API;

namespace ConsoleApplication1
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{

BarSeries barSeries = DataManager.GetHistoricalBars(InstrumentManager.Instruments["QQQQ"], BarType.Time, 86400);
Console.WriteLine(barSeries.Last);

}
}
}

But I cannot get a connection to the data.

Error: Could not load file or assembly 'SmartQuant.Instruments, Version=1.0.4190.25710, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

I am using VS 2010 on a 64 bit machine running Windows 7.

Thank you very much.

Locust

Author:  Dr. Anton Fokin [ Thu Jul 21, 2011 10:49 am ]
Post subject:  Qua

Hi,

actually you can use OQ API only within OQ IDE. This is one of limitations that was introduced due to our agreement with QuantHouse.

Regards,
Anton

Author:  Dr. Anton Fokin [ Thu Jul 21, 2011 10:51 am ]
Post subject:  Re: Accessing Data via Visual Studio

BTW, although you can not develop stand alone applications with OQ API, you can stilll use the API in VisualStudio, viewtopic.php?f=64&t=7381

Regards,
Anton

Author:  Locust [ Thu Jul 21, 2011 10:55 am ]
Post subject:  Re: Accessing Data via Visual Studio

Thank you very much for quick response.

Kind regards

Locust

Author:  Locust [ Thu Jul 21, 2011 10:59 am ]
Post subject:  Re: Accessing Data via Visual Studio

BTW, I was trying to incorporate StockChartX from modulusfe.com.
In order to spice up the charting capabilities of OQ.
Does anybody have experience with their code??

Regards

M.Bolder

Author:  Dr. Anton Fokin [ Thu Jul 21, 2011 11:10 am ]
Post subject:  Re: Accessing Data via Visual Studio

Hi,

.NET 4 comes with a nice built-in chart control, you can try it out.

On the other hand, we are currently working on a new version of our core framework and we want to improve our charting capabilities. Your suggestions are welcome.

Regards,
Anton

Page 1 of 1 All times are UTC + 3 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/