SmartQuant Discussion

Automated Quantitative Strategy Development, SmartQuant Product Discussion and Technical Support Forums
It is currently Thu Oct 01, 2020 9:52 am

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Nov 27, 2012 11:40 am 
Offline

Joined: Sun Oct 07, 2012 4:16 pm
Posts: 25
I have imported serval instruemts from an provider(3th party) in quantbase. And then let quantbase capture real-time market data from the provider. But I can't import instrument from quantbase. It hanged on the 17th instrument ( after build in instruments). Screenshot has been attached.


Attachments:
File comment: screenshots
importInstrument.png
importInstrument.png [ 19.49 KiB | Viewed 4715 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 27, 2012 5:35 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Thu Jul 17, 2003 10:39 am
Posts: 1478
Hi,

Do you request all instruments or specify some filter?

_________________
SmartQuant Development Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 27, 2012 5:52 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 07, 2012 4:16 pm
Posts: 25
I requested all instrument from Quantbase.
Alexei Kurov wrote:
Hi,

Do you request all instruments or specify some filter?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 28, 2012 10:28 am 
Offline
Site Admin

Joined: Thu Jul 17, 2003 10:39 am
Posts: 1478
ok, we will check this issue.

_________________
SmartQuant Development Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 28, 2012 10:34 am 
Offline
Site Admin

Joined: Thu Jul 17, 2003 10:39 am
Posts: 1478
Hi,

I cannot reproduce the problem - it works for me fine.
Do you use the latest versions of OQ and QB?

_________________
SmartQuant Development Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 03, 2012 12:57 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 28, 2012 8:16 am
Posts: 144
I developed an instrument provider.
here is my code
Code:
FIXSecurityDefinition definition = new FIXSecurityDefinition
{
   SecurityReqID = request.SecurityReqID,
   SecurityResponseID = request.SecurityReqID,
   SecurityResponseType = request.SecurityRequestType,
   TotNoRelatedSym = list.Count
};


the imported instruments can't import to openquant.
so I check the file instrument.sdf,imported instruemnts have Tag_ 320 and 322.

I reset OpenQuant and QuantBase's instrument.sdf.
first, I delete the AAPL from OpenQuant,
then, import AAPL from QuantBase,
close all,
copy instrument.sdf from OpenQuant to QuantBase
start them all
delete AAPL from OpenQaunt again,
try to import AAPL from QuantBase,but fail.

I check the instrument.sdf,this is Tag_ 320


Attachments:
instrument.png
instrument.png [ 11.87 KiB | Viewed 4660 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 03, 2012 2:24 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Thu Jul 17, 2003 10:39 am
Posts: 1478
Hi,

What do you mean by "instruments can't import" ? What happens exactly?
Is there any error?

P.S. These tags should not be in the database, but they do not affect anything

_________________
SmartQuant Development Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 04, 2012 5:22 am 
Offline

Joined: Fri Sep 28, 2012 8:16 am
Posts: 144
Alexei Kurov wrote:
Hi,

What do you mean by "instruments can't import" ? What happens exactly?
Is there any error?

P.S. These tags should not be in the database, but they do not affect anything


the instruments imported to QuantBase can't be imported to OpenQuant

I did a test.

Delete the AAPL in OpenQuant.
Import the AAPL from QuantBase to OpenQuant
Copy the instrument.sdf in OpenQuant to QuantBase
Next,
Delete the AAPL in OpenQaunt
Try to import the AAPL from QuantBase to OpenQuant. I failed

I think the Tag_ 320/SecurityReqID = request.SecurityReqID is the key point.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 04, 2012 11:03 am 
Offline
Site Admin

Joined: Thu Jul 17, 2003 10:39 am
Posts: 1478
Hi All,

we have fixed this issue.
please, download updated version of QuantBase from the original location.

_________________
SmartQuant Development Team


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group